Soms weet je even niet wat je wilt eten of waar je zin in hebt. Dit had ik laatst, dus besloot ik wat lekkere ingrediënten bij elkaar te gooien en te hopen op het beste. En meine gute wat was dit een geslaagd gerecht zeg!
Pasta is sowieso altijd goed, dus gnocchi it is. Met als eindresultaat een romige gnocchi met een frisse citroensmaak en zalm. De volgende keer zou ik de gnocchi bakken, dus dat heb ik ook in dit recept aangepast. Verder was ie echt ideaal! Ik probeer wat vaker te experimenteren met asperges op andere manieren dan het traditionele en deze versie was echt een jackpot!
Naast dat het een overheerlijk en snel recept is, zit het ook nog is vol met eiwitten en is het super healthy. Ik ben trots op mezelf ahah. Ga jij het ook proberen?
Zalm en pasta zijn beide áltijd goed, dus heb ik er een lekker maaltje van gemaakt. Zalm is rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren en gnocchi is goed voor de koolhydraten. Een perfecte voedingsmaal al zeg ik het zelf! En dit even uit de losse pols geschud :) Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!
Ingrediënten
500 g witte asperges
400 g gnocchi
350g zalm (zonder huid)
100g Doperwten uit de diepvries
1 Rode ui, in dunne ringen gesneden
125g Ricotta
40 g walnoten
Citroenrasp van 1 citroen
Sap van 1/2 citroen
Handje verse dille
1 el olijfolie
(Als je er wat extra gnocchi bij doet is het ook easy genoeg voor 4 porties!)
Snijd de topjes van de asperges er af en bewaar die los, snij de rest van de asperges in 3 stukken. Snijd de huid van de zalm er af en snijd de zalm in stukjes.
Kook de asperges voor 4 minuten totaal, waarbij je de topjes in de laatste 2 minuten pas toevoegt. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg 100g bevroren doperwten toe. Doe de zalm ook in de pan en rasp een citroen erbij.
Bak ondertussen de gnocchi in een pan.
Doe de asperges, ricotta en gnocchi in de pan en mix het goed door met wat peper en zout.
Als dit goed gemixt is kan je het leuk garneren met dille en citroenschijfjes en rasp. Eetsmakelijk maar!!