Nog geen idee wat jij als voorgerecht gaat serveren deze Kerst? Stop met zoeken want I got you! Deze overheerlijke vis variatie op de carpaccio bommetjes die ik eerder al maakte is echt een aanrader namelijk (het recept van de carpaccio versie staat ook online!)
Gerookte zalm heeft voor mij altijd al meteen een luxe uitstraling en geeft een heerlijke authentieke smaak waar je direct warm van wordt. Door de combinatie met de tomaat en komkommer is dit voorgerecht heerlijk verfrissend en licht op de maag. De knapperige bite van de groente samen met de zachte vette vis en garnalen geven een ware smaakexplosie.
Stop met zoeken want ik heb het perfecte Kerst voorgerechtje voor jou gemaakt! Deze heerlijke vis variatie op de carpaccio bommetjes die ik eerder maakte, zorgt dat jij iets hebt voor ieder wat wils! Je zet dit luxe voorgerecht letterlijk en figuurlijk binnen een handomdraai op tafel, dus waar wacht je nog op?
Hol de tomaat uit en snijd deze samen met de komkommer en avocado in kleine stukjes.
Roer de groente door elkaar samen met de Hollandse garnalen en de friteslijn.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Pak een schaaltje en bedek de binnenkant volledig met huishoudfolie.
Bedek het gehele inhoud van het bakje met de plakjes zalm. Zorg dat ze mooi aansluiten zodat de vulling er later niet uit kan vallen.
Schep de groente mix in het zalm kommetje, maar zorg dat je genoeg ruimte overhoudt om het geheel dicht te vouwen.
Met behulp van de huishoudfolie vouw je het zalm bommetje dicht.
Zodra je klaar bent om de zalm bommetjes te serveren maak je de borden op door een bed van dunne plakjes komkommer te maken.
Til aan het huishoudfolie de zalm bom uit het kommetje en vouw voorzichtig het folie open met één hand, terwijl je in de andere hand het bommetje vasthoudt.
Houd het bord naast het zalm bommetje en in een handomdraai draai je het zalm bommetje op zijn kop op het bord!
Maak het geheel af door nog 3 lossen garnaaltjes op de bommetjes te leggen en voìla!
Instructievideo
Notitie
Je kunt het schaaltje ook terug zetten in de koelkast maar je kan het ook direct serveren! Zo kun je zelf kijken of je de bommetjes al van te voren maakt of op het moment zelf.