Ben je op zoek naar een smaakexplosie die je zintuigen zal betoveren? Maak dan kennis met de nieuwste sensatie in de wereld van zoete lekkernijen - Mango Kwark Chocolade Clusters. Deze onweerstaanbare lekkernij combineert de frisheid van mango, de romigheid van kwark en de zalige zoetheid van witte chocolade tot een ware smaakexplosie die je keer op keer wilt beleven.
Deze tropische snack is de ideale verkoeling tijdens de warme dagen en stilt de zoete cravings, terwijl hij ook nog eens vult door de vezels van de mango en de eiwitten uit de kwark!
De tropische smaak van deze chocolade clusters zullen jouw smaakpapillen doen dansen. Dit is de vullende en zoete snack die jouw cravings de das om doen!
Ingrediënten
200 g Magere kwark (Ik raad Skyr aan voor een extra romige structuur)
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen op een bakpapiertje op een bord dat in de vriezer kan.
Plaats het bord voor 1 à 2 uur in de vriezer tot het kwarkmengsel volledig bevroren is.
Zodra de kwark bevroren is, kun je de witte chocola smelten. Doe dit door de chocola in stukjes te breken in een magnetron bestendig schaaltje.
Zet het schaaltje met chocola voor 20 seconde in de magnetron op 800 watt en roer het door. Zet het dan terug in de magnetron en herhaal de stappen tot de chocola gesmolten is.
Dip de kwarkijsjes in de chocola en bedek ze volledig met chocola. Pas op, de chocola is heet. Werk snel zodat de kwark niet ontdooit en de chocola niet te veel stolt.
Plaats de met chocola bedekte kwark terug op het bakpapier en zet de clusters terug in de vriezer tot de chocola is uitgehard.
Notitie
Je kan de clusters direct uit de vriezer eten voor een ijsachtige snack of je kunt ze op kamertemperatuur laten komen voor een soft serve ijsje!
Houd je van wat zoetere smaken? Voeg dan wat honing of (suikervrije) maple syrup toe aan het kwark mengsel voor het invriezen.
En voor een extra tropische ervaring kun je ook wat kokos rasp over de witte chocola strooien voor het opnieuw invriezen!