De sint is in het land, wat betekent dat het tijd is om ons vol te kanen met pepernoten. Dat gaat nogal snel, aangezien pepernoten je niet bepaald een verzadigd gevoel geven.. en ze smaken naar meer! Ik heb de perfecte oplossing gemaakt: volkoren havermout pepernoten!
Deze pepernoten (UGH oké noem ze maar kruidnoten, kom vechten dan! xP) zijn lager in suiker en hoger in vezels, waardoor ze je langer vullen dan de tijd die je nodig hebt om de hele bak leeg te eten. Ze smaken minstens even lekker (als het niet lekkerder is..) en zijn de perfecte snack tijdens deze wonderlijke feestdagen!
Vraagje: Ben ik nu dan officieel gepromoveerd tot pepernotenpiet? :)
De sint is weer in het land dus dat betekent PEPERNOTEN KANEN!! Om al deze suikers niet rechtstreeks je bloedbaan in te spuiten heb ik hierbij een gezonder alternatief voor die oh-zo-lekkere sintsnoepjes 🤤 Met wie ga jij deze gezondere variant uitproberen en lekker aan de bak?
Meng het havermeel, de kruiden, bakpoeder en zout door elkaar. Voeg de honing, vanille, amandelmelk en koude roomboter toe. Prak met een vork de boter door het havermengsel. Wanneer het prakken met de vork niet meer lukt is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en alles tot een grote bal te kneden!
Leg een bakpapiertje op een bakplaat en pak steeds een klein stukje deeg van de grote deeg bol. Rol het kleine stukje deeg tot een balletje en druk deze plat op het bakpapier. Herhaal dit 50 keer.
Plaats vervolgens de bakplaat voor 22-25 minuten in de oven tot de pepernoten krokant en goud bruin zijn. Fijne feestdagen!