Feestelijke 5 Minuten Eiwitrijke Meloen Serrano Ham Bommetjes
door Amber Dresen
Vernieuw je kerstmenu met een luxueus voorgerecht door het klassieke ham en meloen gerechtje in een nieuw jasje te steken! Deze overheerlijke combinatie van zoete meloen, verse basilicum, zachte mozzarella en zoute serranoham zal je gasten versteld doen staan. Na het succes van andere kerstfavorieten zoals carpaccio en zalm bommetjes, mag deze variatie zeker niet ontbreken. Zo is er voor ieder wat wils. Welke variant kies jij? Je vindt alle recepten op mijn website!
Dit gerecht is niet alleen eiwitrijk, maar ook heerlijk verfrissend, waardoor het de perfecte start is voor jouw kerstdiner. Het is licht verteerbaar en staat binnen 5 minuten op tafel. Zo kun je zelfs last-minute nog een verrukkelijke traktatie serveren, want laten we eerlijk zijn, dit ziet er toch uit als een geschenk?!
Feestelijke 5 Minuten Eiwitrijke Meloen Serrano Ham Bommetjes
Verras je gasten deze feestdagen met een snelle en smakelijke traktatie! Deze 5-minuten eiwitrijke meloen Serrano ham bommetjes bieden een verrukkelijke twist aan het traditionele anti-pasta gerecht. De combinatie van sappige meloen, zachte mozzarella en knapperige Serrano ham zorgt voor een onweerstaanbare smaak- en textuurervaring die gegarandeerd indruk zal maken op je gasten. Dit feestelijke voorgerecht staat binnen enkele minuten op tafel, dus laten we snel aan de slag gaan en samen genieten van deze heerlijke creatie!
Snijd de meloen en mozzarella in kleine blokjes en snijd de verse basilicum voor in de bommetjes fijn.
Meng de meloen samen met de basilicum, friteslijn, pijnboompitten, balsamico creme en mozzarella. Breng op smaak met wat peper.
Bedek een schaaltje met huishoudfolie.
Leg 1 plak ham horizontaal over de bodem van het schaaltje en de andere plak verticaal, om zo de gehele oppervlakte van het schaaltje te bedekken. Druk de plakken goed aan.
Schep de meloen mix in de ham bakjes tot ze bijna vol zijn.
Vouw met behulp van het folie de bommetjes dicht.
Maak de borden op door een paar blaadjes basilicum bij elkaar te leggen.
Til het bommetje uit het schaaltje en leg deze in één hand. Vouw met de andere hand het folie open en draai voorzichtig in één beweging het bommetje op zijn kop op het bord.
Sprenkel voorzichtig nog wat balsamico ter garnering over de bommetjes en maak af met nog een blaadje basilicum.
Notitie
Bereidingsadvies: Wil je de bommetjes iets steviger maken? Zet ze dan in de koelkast om op te stijven of maak ze de avond van tevoren al klaar! Zo zijn ze helemaal ready to go op het moment dat je het voorgerecht wilt gaan serveren.
Heerlijk! Makkelijk en smakelijk voorgerechtje voor de kerst gebruikt