Welkom bij mijn lievelingseten: Vegetarische Gnocchi Bolognese. Dit recept staat al jaren in mijn weekmenu’s en is daarom een absolute favoriet om eens uit te proberen! Het is hoog in eiwitten, hoog in volume, vult goed en smaak ontzettend lekker.. Dit is nog eens een gerecht waar je je bord van wilt schoonlikken!
Ondanks dat ik niet vegetarisch ben probeer ik wel rekening te houden met mijn vleesconsumptie. Het is beter voor het milieu en de dieren, maar ook de voedingswaarden zijn voor verschillende producten echt top voor als je een gezonde leefstijl wilt aanhouden. Vegetarisch gehakt is stukken minder vet dan regulier gehakt, wat voor mij een reden is om het regelmatig te gebruiken in eenpansgerechten zoals deze.
Omdat ik iemand ben die niet snel vol zit, vind ik het erg belangrijk dat een recept veel volume heeft en mij lang verzadigd houdt. Dit recept slaagt daar keer op keer in, wat voor mij een reden is dat deze al twee jaar lang steeds terug op mijn bord blijft komen. Al met al: een echte favoriet!
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort bestaande uit een deeg van aardappel en meel. Het kent meerdere bereidingstechnieken. Zo kun je het koken, (roer)bakken of gratineren, waarmee je iedere keer weer een heel ander gerecht op tafel krijgt. In dit recept kookt de gnocchi zichzelf gaar in de saus, waardoor alles in één pan te bereiden is. Zo heb je minder afwas, waardoor het koken ook automatisch een stuk meer plezier met zich meebrengt.
De smaak is erg toegankelijk en is dan ook geschikt voor het hele gezin. Mijn vriend vraagt mij regelmatig of ik weer deze gnocchi voor hem wil maken, dus hij is zeker het proberen waard! Houd je niet van pittig? Laat dan de chilivlokken achterwege. De garnering van pijnboompitten is volledig optioneel, net zoals de basilicumblaadjes.
In de video hieronder vind je ook de instructies voor dit recept, samen met nog twee andere vegetarische recepten.
Ingrediënten
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
350 g tofu, in blokjes gesneden
175 g vegetarisch kruimgehakt
4 grote kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1/4 courgette, in stukjes gesneden
1 tl oregano kruiden
1 tl chilivlokken
500 ml tomaten passata
250 ml water
1 blokje groentebouillon
500 g gnocchi
4-6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
250g cherry tomaten, gehalveerd
1 bol mozzarella light, in stukken gesneden
Optioneel: Verse basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitten als garnering
Voeg de tofu toe en bak aan alle kanten. Voeg dan ook het vegetarisch kruimgehakt toe aan de pan.
Voeg de groenten toe met de kruiden en laat voor 3 minuten bakken.
Maak een saus door de passata en bouillon toe te voegen. Kook hier de gnocchi in voor 3 minuten. Voeg ondertussen de tomaten toe, en als laatst de mozzarella.
Verdeel over 4 diepe borden. Garneer optioneel met verse blaadjes basilicum en geroosterde pijnboompitten.
Instructievideo
Notitie
Dit recept is ook geschikt om te mealpreppen, maar bij het invriezen kan wel de structuur van de gnocchi balletjes zanderig worden. Daarom zou ik vooral aanraden om het dan in de koelkast te bewaren.
Heerlijk recept en simpel te maken met een grote wokpan
Deed er iets langer over (40 min) en bij het toevoegen van de passata 250ml water erbij toegevoegd
Daarna twee dagen van genieten
Robin
Echt top dat je de voedingswaarde er ook bij zet! Recept is duidelijk.
Michelle
Wat leuk, ik wilde dit volgende week maken. En nu staat precies dit recept op de website. Super handig met een filmpje erbij! Ik ben benieuwd, maar tot nu toe zijn al jouw recepten sowieso een succes!
Robina
Duidelijk , nu al zin in !
Fien
Ziet er mooi en duidelijk uit!
Nu nog uitproberen😉😊
Heerlijk recept en simpel te maken met een grote wokpan
Deed er iets langer over (40 min) en bij het toevoegen van de passata 250ml water erbij toegevoegd
Daarna twee dagen van genieten
Echt top dat je de voedingswaarde er ook bij zet! Recept is duidelijk.
Wat leuk, ik wilde dit volgende week maken. En nu staat precies dit recept op de website. Super handig met een filmpje erbij! Ik ben benieuwd, maar tot nu toe zijn al jouw recepten sowieso een succes!
Duidelijk , nu al zin in !
Ziet er mooi en duidelijk uit!
Nu nog uitproberen😉😊