Als er iets is waar ik altijd naar zoek op een menukaart dan is het wel of er lavacakejes bij de desserts staan. Er is iets aan de vloeibare chocoladevulling waar mijn toetjeshart nooit genoeg van kan krijgen. De structuur van dit lavacakeje is precies zoals je hem hebben wilt: Stevig van buiten en smeuïg van binnen. De witte chocolade geeft een overheerlijke double-choc ervaring!
Iedere beginnende toetjesmaker kan deze lavacakejes op tafel toveren. Je gebruikt simpelweg wat siliconen cupcake vormpjes, en draait de cakejes op een bord om zo in 1 keer uit de vormpjes te krijgen. Maak hem af met een bolletje ijs of wat vers fruit, en zo kun je iedereen verbluffen met deze overheerlijke creatie!
Het kerstdiner is helemaal compleet met dit overheerlijke dessert. De structuur van deze lavacake is precies zoals je hem hebben wilt: Stevig van buiten en smeuïg van binnen. De zachte chocoladecake is lekker chewy en is dan ook erg smaakvol met een bolletje ijs of wat vers fruit. De witte chocolade geeft een overheerlijke double-choc ervaring!
Meng het meel, de suikervervanger en bakpoeder door elkaar. Giet hier de amandelmelk bij en roer tot een egale massa. Roer hier dan ook de pindakaas doorheen.
Smelt de pure chocolade voor 2 minuten op 800 watt in de magnetron en roer dit dan door het beslag.
Vet de cupcake vormpjes in met een bakspray of een beetje olie, of gebruik non stick vormpjes. Schep tweederde van het beslag in de vormpjes. Verdeel de witte chocolade blokjes over de vormpjes en bedek deze dan met het overgebleven beslag.
Bak de cakejes af in 30 minuten. Laat ze een klein beetje afkoelen, en serveer ze dan op een bordje met optioneel nog wat framboosjes.
Notitie
Wil je de instructies graag als video zien? Bekijk dan vooral ook even mijn instagram of tiktok post!