Tortellini met gegrilde groenten is echt de pasta-parade die je smaakpapillen in polonaise laat gaan! Stel je dit eens voor: een bord vol met vrolijke, kleurrijke veggies zoals paprika's, courgette, aubergine en rode ui. Deze bad boys zijn gegrild tot ze een beetje zoet en lekker rokerig zijn geworden. Elke hap is als een feestje in je mond, met malse groenten die nog net een knapperige bite hebben.
En dan de tortellini zelf – deze gevulde pasta is als de kers op de taart, of beter gezegd, de kaassaus op de tortellini! Denk aan zachte, romige vulling van bijvoorbeeld ricotta en spinazie die smelt in je mond. De combinatie van deze fluweelzachte vulling met de diepe, gegrilde smaken van de groenten is gewoonweg pasta-tastisch.
Dus, als je op zoek bent naar een gerecht dat een lach op je gezicht en een knor in je buik tovert, dan is tortellini met gegrilde groenten dé keuze. Buon appetito en geniet van deze smakelijke pasta-party!
Tortellini met gegrilde groenten is een echte smaaksensatie! Denk aan zachte, gevulde pasta gecombineerd met heerlijk gegrilde groenten zoals paprika, courgette en aubergine. Elke hap is een feestje in je mond, met de romige vulling van de tortellini die perfect samengaat met de rokerige, zoete smaken van de groenten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op je vrienden. Buon appetito en geniet van deze pasta-party!
Ingrediënten
400 g tortellini spinazie/ricotta (wat over is van de verpakking kun je bewaren voor de lunch de volgende dag!)
Meng de aubergine, courgette en rode puntpaprika met 1 eetlepel olijfolie, de Italiaanse kruiden, chilivlokken, zout en peper. Leg de groenten op een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze zacht en licht gebruind zijn.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en 2 teentjes knoflook. Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe aan de pan, samen met de peper en zout en kook gedurende 10-15 minuten, tot de tomaten zijn afgebroken en een saus vormen. Plet de tomaten tijdens het koken. Voeg de italiaanse kruiden, chilivlokken, verse basilicum toe aan de saus en laat nog 5 minuten sudderen terwijl dat je de tortellini kookt.
Meng de groenten en tortellini door de saus. Serveer op een diep bord en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en extra verse basilicum. Eetsmakelijk!
Instructievideo
Notitie
Prijs per portie: € 2,73 (zo goedkoop kan eten zijn!) ✨