Romige Paprika Pasta met Courgette en Amandelschaafsel
door Amber DresenPasta kan al snel een caloriebom zijn, maar ik heb een receptje die hoog in vetten was, omgetoverd naar een magere variant! Dit romige paprika pasta recept heeft alle culinaire aspecten die je maar kan bedenken, zoals de smaakvolle pesto en de crunchy bite van de amandelen. Deze gezonde pasta met groenten past in ieder voedingspatroon, dus ook als je wilt afvallen!
Of je nu een romantisch pasta diner gaat organiseren, of gewoon even wat lekker voor jezelf wilt maken, met deze pasta heb je gegarandeerd een geslaagde avond!
Romige Paprika Pasta met Courgette en Amandelschaafsel
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Calorieën
631
Auteur
Amber Dresen
Zin in pasta maar geen zin om hoog in calorieën te gaan? Stop dan met zoeken want ik heb het perfecte recept voor jou! Deze pasta heeft alles wat je zoekt: smaakvolle pesto, lekker veel groente en een extra bite van het amandelschaafsel! En het beste is dat hij dus perfect in ieder voedingspatroon past!
Ingrediënten
200 g volkoren penne
1 el olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
500 g cherrytomaten
3 zoete puntpaprika’s
peper en zout
100 g cottage cheese
100 g pesto peperoni e noci
1 tl oregano
1 tl basilicum
60 g Kalamata olijven
40 g Parmezaanse kaas (30+)
2 courgettes
20 g amandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijd de courgette in kleine blokjes en verdeel deze over de bakplaat. Snijd ook de andere groente vast, halveer de tomaten en snijd de paprika in blokjes.
Besprenkel de courgette met olijfolie, peper en zout en bak voor 15 minuten in de oven.
Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in een pan met olijfolie.
Voeg vervolgens de paprika en tomaten toe aan de ui en knoflook, samen met wat peper en zout.
Gebruik een blender of staafmixer om de cottage cheese, pesto, oregano en basilicum fijn te malen.
Voeg het pesto mengsel toe aan de pan met groente samen met de gekookte pasta.
Vervolgens gaan de olijven (heel) en Parmezaanse kaas toe en roer tot de kaas smelt.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan goudbruin.
Verdeel de pasta over de 4 borden en verdeel de courgette en amandelschaafsel hier overheen.
Garneer eventueel met wat extra geraspte Parmezaan en een blaadje verse basilicum.
Instructievideo
Notitie
Tip: Om de pasta vegetarisch te maken kun je ook groene of rode pesto gebruiken.
Wil je nog iets meer op de kcal besparen? Switch dan de olijfolie voor olijfolie spray en de cottage cheese voor de light variant!
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 631
- Koolhydraten
- 28 gram
- Vetten
- 26 gram
- Eiwit
- 15 gram