Romige Kip-Pesto met Rijst
door Amber DresenWie zegt dat kip met rijst saai moet zijn? Laat mij je overtuigen met dit heerlijk romige kip pesto met rijst recept! Doordat je dit gerecht ideaal kan mealpreppen, heb je altijd een gemakkelijke avondmaaltijd achter de hand. De sappige stukjes kip in combinatie met de romige pesto en knapperige groente maken dit gerecht tot een ware smaakbeleving. Ik weet zeker dat je na het proeven van dit gerecht overtuigd bent dat afvallen en genieten echt wel samen gaan!
Romige Kip-Pesto met Rijst
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
626
Auteur
Amber Dresen
Een goede voorbereiding is het halve werk en mealpreppen hoeft geen uren te duren! Met dit romige kip met rijst gerecht met een rijke pesto saus met malse kip, is het elke keer weer een feestje op je bord. Lekker eten is echt niet zo moeilijk, ook niet als je wilt afvallen!
Ingrediënten
- 240 g zilvervliesrijst
2 el olijfolie
450 g kipfilet
2 el Italiaanse kruiden
peper en zout
2 teentjes knoflook
500 g cherrytomaten
2 paprika’s (rood en geel)
1 courgette
120 g Alpro cuisine light
80 g groene pesto
handvol verse basilicum
40 g Parmezaanse kaas
Instructies
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de kipfilet in repen en marineer deze met 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout.
Verwarm olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin aan beide kanten. De kip hoeft nog niet gaar te zijn, deze voegen we later nog toe aan de saus!
Snijd ondertussen de groente in blokjes.
Haal de kip uit de pan en herbruik deze pan om de knoflook te fruiten.
Voeg vervolgens de courgette en paprika toe en wacht een paar minuten.
Voeg de cherrytomaten toe samen met de rest van de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Roer goed door en schep vervolgens de pesto met de Alpro cuisine door de groente heen.
Zodra de groente hun vocht beginnen te verliezen en de saus begint te vormen, is het tijd om de kip terug in de pan te doen bij de groente.
Strooi wat Parmezaanse kaas samen met wat verse basilicum over de pan en het is tijd om de mealprep bakjes te gaan vullen!
Verdeel de rijst en de saus over 4 bakjes en smullen maar!
Notitie
Je kunt dit gerecht ook eenvoudig vegetarisch maken door vega kipstukjes te gebruiken! En kun je niet goed tegen lactose? De Parmezaanse kaas bevat door zijn lange rijping nauwelijks lactose, maar je kunt de kaas ook vervangen door een veganistisch alternatief!
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 626
- Koolhydraten
- 56 gram
- Vetten
- 25 gram
- Eiwit
- 41 gram