Zalm is niet alleen onwijs smaakvol, het is ook nog eens een bron van Omega-3!
Omega-3 vetzuren zijn belangrijk om binnen te krijgen omdat ze bijdragen aan onze gezondheid. Zo bieden ze talloze voordelen voor een gezond hart, hersenen en onze algehele welzijn. Omega-3 vetzuren verminderen namelijk ontstekingen in ons lichaam en kunnen het risico op bepaalde chronische aandoeningen verminderen. Een echte krachtpatser dus!
Met dit heerlijke Gnocchi recept heb je dus niet alleen een lekkere en snelle maaltijd op tafel staan, maar ook een echte boost voor je gezondheid!
Deze romige gnocchi met rode pesto bevat een van de grootste omega-3 bronnen, namelijk zalm! Een echte smaakmaker die dit gerecht naar een nieuw level tilt maar ook je gezondheid een echte boost geeft. Laten we aan de slag gaan!
Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui.
Voeg de gnocchi toe aan de pan en bak deze mee voor 3 minuten.
Doe hier vervolgens de cherry tomaten bij, samen met de rode pesto, kookroom, peper, zout en Italiaanse kruiden.
Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Kook de zalm in de saus tot je de gewenste gaarheid hebt.
Rooster in een andere pan de pijnboompitten.
Verdeel de rucola over 4 borden.
Verdeel de pasta over de rucola en top de borden af met de pijnboompitten en parmezaanse kaas.
Notitie
Dit recept is ook ideaal te gebruiken voor mealprep! Je neemt de pasta makkelijk mee naar je werk of stage als een lekkere koude pasta salade. Door de lange rijping van de Parmezaanse kaas, kunnen veel lactose intolerante mensen deze kaas goed handelen. Durf je het niet aan? Dan kun je de kaas ook bijvoorbeeld vervangen door edelgist vlokken voor een veganistisch alternatief!