Wil jij jouw Italiaanse smaakpapillen laten dansen? Dan is dit gnocchi recept met burrata alles wat je zoekt!
Burrata is een heerlijke zachte en romige kaas, maar helaas ook hoog in vetten. Het kan daardoor soms best moeilijk zijn om deze heerlijke bol toe te passen in je voeding als je wilt afvallen. Daarom heb ik een pasta gerecht bedacht dat laag is in calorieën vergeleken de andere burrata recepten die online staan!
Dankzij de groenterijke saus is dit de perfecte smaak combinatie die zowel vult als voedzaam is!
Dit Italiaanse recept laat jouw smaakpapillen dansen! Door de romige textuur van de burrata, de frisse smaak van de paprika en tomaat en de extra bite van de gnocchi is dit gerecht echt ultiem genieten!
Snijd de knoflook en rode ui fijn en fruit deze in een pan met een beetje olijfolie.
Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes. Zodra de knoflook en ui licht gebakken zijn kunnen de cherrytomaten en paprika in de pan samen met peper en zout.
Laat dit sudderen tot de tomaten zacht worden en plet ze voorzichtig met een spatel.
Voeg de soja cuisine toe en roer door tot 1 geheel.
Kook in een aparte pan de gnocchi volgens de verpakking. Zodra deze gaan drijven zijn ze klaar en moeten ze direct afgegoten worden (let op! Dit duurt echt maar 2 minuten).
Voeg de gnocchi toe aan de tomatensaus.
Top de pan af met de verse basilicum en de burrata.
Instructievideo
Notitie
Voeg optioneel nog wat extra peper toe als je houdt van wat extra spice!