Bereid je voor op de ultieme comfort food ervaring met onze Krieltjes Ovenschotel met Gehakt en Broccoli!
Stel je voor: een romige en hartige ovenschotel boordevol smaken die perfect samenkomen. Dat is precies wat je krijgt met deze krieltjes ovenschotel. De combinatie van malse gehakt, knapperige krieltjes en verse broccoli zorgt voor een smaakexplosie waar je geen genoeg van zult krijgen. Elke hap is een heerlijke verwennerij!
Comfort food hoeft niet altijd ongezond te zijn, en dat bewijst dit recept maar al te goed. Met de toevoeging van verse broccoli krijg je niet alleen een flinke dosis groenten binnen, maar voeg je ook een heerlijke textuur en smaak toe aan het gerecht. Het is een geweldige manier om wat extra voedingsstoffen aan je maaltijd toe te voegen, zonder in te leveren op smaak.
Zeg hallo tegen je nieuwe favoriete gerecht! 🍽️✨ Deze krieltjes ovenschotel met gehakt en broccoli is een heerlijke traktatie voor iedereen. Met smeuïg gehakt, knapperige krieltjes en verse broccoli, is dit gerecht een absolute winnaar. Dus, schort om en laat je innerlijke chef-kok stralen! ✨🥔🥦
Ingrediënten
500 g mager rundergehakt
600 g Mini krieltjes
1 broccoli
250 g cherry tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
250 g ricotta
50 ml havermelk
2 volkoren beschuiten
Kruiden: ui, knoflook, pikante paprikapoeder, hot curry, Italiaanse kruiden. Zout/peper
Dan fruit je de ui en knoflook in de olijfolie in een andere pan.
Voeg de krieltjes toe aan de pan, samen met de pikante paprikapoeder, hot curry en Italiaanse kruiden.
Doe dit mengsel in de ovenschaal en dan maak je ondertussen het gehakt met de kruiden (ui, knoflook, pikante paprikapoeder, hot curry, Italiaanse kruiden, peper en zout).
Leg het gehaktmengsel op de krieltjes in de ovenschaal en daaroverheen de broccoli.
Meng de ricotta met de havermelk, pikante paprikapoeder en hot curry en verdeel dit over de rest van de ovenschaal.
Verkruimel 2 beschuitjes er overheen voor de crunch!
Doe de ovenschaal een halfuurtje in de oven op 180 graden en geniet maar. Eetsmakelijk!