Geniet dit kerstdiner van een onmisbaar dessert: Gezondere Witte Chocolade Mousse. Met deze gezondere variant kun je volop genieten! De zachte, romige en luchtige textuur van de chocolademousse zal zeker indruk maken op je gasten. De combinatie van de subtiele zoetheid van de mousse en de frisheid van de frambozen zorgt ervoor dat dit dessert niet te zwaar op de maag valt, maar juist een perfecte aanvulling is op je kerstdiner. En laten we eerlijk zijn, met dit toetje brengen we toch nog een beetje de sfeer van een witte kerst op tafel!
Breng de magie van de winter naar je kerstdiner met deze heerlijke gezondere witte chocolade mousse! Deze romige lekkernij is perfect als feestelijk dessert. De subtiele zoetheid van de mousse gecombineerd met de frisheid van de frambozen zal zeker indruk maken. En het beste van alles? Dit recept heeft maar 4 ingrediënten!
Haal de yoghurt alvast uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt. Schep deze in een kom.
Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf in een andere vetvrije kom. Om zeker te zijn dat je kom vetvrij is kun je hem nog een keertje extra afwassen!
Smelt in een andere bak 40 g witte chocolade voor ~ 2 min in de magnetron op 900 watt. Blijf erbij staan om tussendoor even te roeren en te checken of het niet aanbrand.
Giet de chocolade bij de yoghurt en meng dit door elkaar.
Voeg dan ook de suikervervanger toe en meng dit door tot een egale massa.
Schep hier voorzichtig het eiwit doorheen om zoveel mogelijk van de luchtigheid te bewaren.
Verdeel dit mengsel over 2 schaaltjes en zet voor 2 uurtjes in de koelkast (niet overnight- dan worden de eiwitten weer vloeibaar!).
Top af met de frambozen en rasp 5 g witte chocolade over de schaaltjes heen.
Instructievideo
Notitie
Je kunt in plaats van de suikervervanger ook zoetstof gebruiken, maar let dan wel op dat je minder nodig hebt. Experimenteer zelf voor de gewenste zoetheid!