Gezondere Brabantse Worstenbroodjes
door Amber DresenOntdek een gezonder recept voor worstenbroodjes, perfect voor Carnaval! Deze eiwitrijke lekkernij is ideaal om de kater te lijf te gaan en je doelen te behouden. Combineer het met onze snert met een twist voor een echte krachtvoerervaring!
Gezondere Brabantse Worstenbroodjes Recept: Een Voedzaam Alternatief
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
snack
Porties
6
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Auteur
Amber Dresen
Aan worstenbroodjes geen gebrek tijdens Carnaval, maar vandaag laat ik jullie een gezonder recept zien, zodat jullie toch kunnen genieten en dichter bij jullie doelen kunnen blijven!
Deze ultieme Carnavalssnack is ideaal om de kater te lijf te gaan en je lichaam een boost aan eiwitten te geven.
Combineer hem met onze snert met een twist voor echt krachtvoer!
Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!
Blijf in de feeststemming terwijl je goed voor jezelf zorgt met dit heerlijke alternatief voor traditionele worstenbroodjes.
Vol eiwitten en smaak, dit recept zal je Carnaval naar een hoger niveau tillen.
Ingrediënten
250g havermeel
10 g bakpoeder
250 g magere kwark
snufje zout
1 el olijfolie
25 g meel om te bestuiven tussendoor
250 g mager rundergehakt
1 ei
1 teentje verse knoflook
1 tl laos
1 tl paprikapoeder
½ tl uienpoeder
peper en zout naar smaak
1 ei
Broodje
Worst vulling
Ter garnering
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de ingrediënten van het broodje in een grote kom met een spatel door elkaar. Zodra dit niet meer lukt is het tijd om de handen vies te maken en kneden maar!
Zet het deeg opzij en maak de gehaktvulling door alle ingrediënten van de worst vulling door elkaar te kneden.
Verdeel het deeg in 6 stukken en spreid deze uit over een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Als het deeg te plakkerig is kun je een beetje extra meel gebruiken. Zorg dat de plakjes in een rechthoekige vorm komen en maak ze zo dun mogelijk zonder het deeg te scheuren.
Kneed nu 6 worsten uit het gehakt mengsel en leg deze in het midden van de deegplakken. Maak de worsten net zo lang als het deeg voor de beste en meest gelijkmatige vulling.
Rol het deeg nu dicht en zorg dat de eindes goed op elkaar geplakt zijn. Leg het broodje met de “open” kant naar beneden zodat ze tijdens het bakken goed dicht schroeien.
Kluts een ei in een schaaltje en lak de broodjes af zodat ze een mooi bruin jasje krijgen.
Bak de broodjes voor 30 minuten af
Geniet van deze gezondere variant van Brabantsworstenbroodjes tijdens Carnaval, boordevol smaak en voedingsstoffen. Een perfecte traktatie voor elk feestelijk moment! Eetsmakelijk!
Instructievideo
Notitie
Heerlijk om te combineren met onze snert met een twist voor een voedzame feestmaaltijd.