Gezonde Fris Zoete Zelfgemaakte Jam

Niets verslaat de smaak van zelfgemaakte jam, en het goede nieuws is dat het niet alleen lekker is, maar ook nog eens super gezond én voordelig kan zijn! Door gebruik te maken van diepvries fruit bespaar je geld zonder in te leveren op voedingswaarde. Diepvriesfruit zit namelijk boordevol vitamines en mineralen, soms zelfs meer dan vers fruit! Bovendien is diepvriesfruit langer houdbaar en makkelijker te doseren, perfect voor het maken van deze heerlijke jam. Zo kun je altijd genieten van een verse lading jam zonder dat je ooit zonder komt te zitten!

Deze zelfgemaakte jam is een perfecte combinatie van zoet en zuur, dankzij de toevoeging van vanille, frambozen en citroensap. De chia zaden zorgen niet alleen voor een geweldige textuur, maar voegen ook extra vezels en gezonde vetten toe aan de jam. En als je van een wat zoetere smaak houdt, kun je altijd een beetje honing of agave siroop toevoegen naar smaak. Bovendien kun je eindeloos variëren met verschillende soorten fruit, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Smeer het royaal op een sneetje vers brood, voeg het toe aan je ontbijtgranen of mix het door je favoriete yoghurt. Deze jam is niet alleen een heerlijke toevoeging aan je ontbijt, maar ook een gezonde keuze dankzij de toevoeging van chiazaden. Probeer het eens en laat je verrassen door de smaak en textuur!

 

Wil je meer van dit soort heerlijke en gezonde recepten ontdekken? Blijf dan op de hoogte van mijn nieuwe creaties rechtstreeks uit de keuken! Laat ook weten wat je van dit recept vond en deel je eigen variaties en ervaringen. Vergeet niet om dit recept te delen met vrienden en familie, zodat ook zij kunnen genieten van deze smaakvolle en voedzame gerechten. Eet smakelijk!

star

Laat een reactie achter