Gevulde Eiwitrijke Sinterklaascake met Amandelspijs en Pepernoten
door Amber DresenGevulde Eiwitrijke Sinterklaascake met Amandelspijs en Pepernoten
Rated 3.5 stars by 2 users
Categorie
Sinterklaas
Porties
14
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
50 minuten
Calorieën
169
Auteur
Amber Dresen
Sinterklaasavond komt er weer aan, wat betekent dat de verleidingen ook weer om de hoek komen kijken. Niet getreurd- want deze bakpiet heeft een superlekker sinterklaasrecept voor je in petto! Door wat aanpassingen te doen kun je op deze manier genieten van een gezonde én eiwitrijke cake die minder suiker heeft dan alle variaties die je in de supermarkt gaat kunnen vinden. Fijne feestdagen!
Ingrediënten
2 bananen
180 g zero% appelmoes
2 eieren
175 g havermeel (havermout vermalen tot meel)
90 g Whey Eiwitpoeder (Ik gebruik die van ESN, gebruik deze link voor korting!)
8 g bakpoeder
5 g koek en speculaaskruiden
100 g kikkererwten
100 g amandelmeel
25 g honing of agavesiroop
1 tl of 4 g amandelaroma (ligt bij de bakproducten in de supermarkt)
Een beetje van het zelfgemaakte amandelspijs
30 g pepernoten of kruidnoten
10 g amandelschaafsel
Voor de amandelvulling:
Ter garnering:
Instructies
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Meng de banaan, appelmoes en eieren door elkaar.
Voeg dan het havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden toe. Schep goed door.
Prak de kikkererwten klein en meng deze met het amandelmeel, honing/agave siroop en amandelaroma. Dit moet de structuur van amandelspijs krijgen.
Giet ¾ van het beslag in een cakeblik met een bakpapiertje erin. Verdeel het amandelspijs als een lange staaf over het midden van de cake heen. Top af met het overgebleven cakebeslag. Maak af met restjes amandelspijs, pepernoten en het amandelschaafsel.
Bak in circa 50 min gaar en goudbruin. Laat even afkoelen en snijd dan in 14 gelijke plakken. Eet smakelijk!
Notitie
Je kunt het amandelspijs in dit baksel ook volledig weglaten als je een snellere / makkelijkere variant wilt maken. Je kunt ook kant- en klaar amandelspijs gebruiken als je de kcal wat minder uitmaakt voor deze feestdagen! Pas het recept vooral aan naar je eigen voorkeuren. Moet je hem zonder eiwitpoeder willen maken kun je dit vervangen voor 50 g extra havermeel, wat vanille aroma en extra zoetmiddel zoals honing.
Vervang het eiwitpoeder voor de isolaat variant om een lactosevrij cake te bakken!
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 plakje (14 totaal)
- per portie
- Calorieën
- 169
- Koolhydraten
- 16 gram
- Vetten
- 7 gram
- Eiwit
- 10 gram