Wil je deze Kerst iedereen versteld doen staan? Dan heb ik het perfecte recept voor jou! Deze heerlijke en eiwitrijke chocolade dennenappels zien er niet alleen feestelijk uit, maar smaken ook nog eens fantastisch!
Je hoeft geen ervaren keuken prins/princess te zijn om deze originele lekkernijen te maken. Serveer ze als een indrukwekkend gebakje bij de koffie, tijdens de kerstbrunch of als een luxe dessert na het kerstdiner. Het plaatsen van de chocoschelpen vergt misschien wat geduld, maar geloof me, het resultaat is het absoluut waard!
De zachte brownie kern met de knapperige chocoschelpen zorgt voor de perfecte combinatie van texturen en smaken. Met een vleugje poedersuiker als finishing touch waan je je helemaal in een winter wonderland tijdens deze kerst. Oké, misschien geen witte kerst, maar dit komt behoorlijk dicht in de buurt, toch?
Haal het winter wonderland in huis met deze verrukkelijke creatie! Deze eiwitrijke choco dennenappels zijn niet alleen een lust voor het oog, maar zorgen ook voor een onvergetelijke smaakervaring tijdens de kerstbrunch. Bereid je voor om je handen uit de mouwen te steken, want dit recept is voor iedereen toegankelijk! Of je ze nu serveert bij de koffie, als onderdeel van de brunch, of als luxe nagerecht tijdens het kerstdiner, deze dennenappels zijn een gegarandeerd succes. De combinatie van de smeuïge brownie en de knapperige chocoladeschelpen maakt dit gerecht een genot voor zowel jong als oud.
Ingrediënten
170 g havermeel
35 g cacao poeder
35 g Whey Eiwitpoeder (Ik gebruik die van ESN, gebruik deze link voor korting!)
Meng het havermeel met de bakpoeder, cacaopoeder en whey en roer dit door elkaar zodat alle klontjes weg zijn.
Voeg vervolgens de skyr, vanille aroma, melk en syrup toe en roer tot een glad beslag.
Vet een bakvorm in of bedek deze met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakvorm (ik gebruikte een 20x20 cm bakvorm).
Bak de brownie voor 20 minuten in de oven.
Laat de brownie vervolgens afkoelen. Zodra deze is afgekoeld, trek je de brownie uit elkaar en doe je de brokken in een schaal.
Doe hier vervolgens de zuivelspread bij en kneed dit door de brownie heen tot 1 geheel.
Verdeel het brownie deeg in 8 gelijke bolletjes en kneed deze stuk voor stuk in een druppel vorm.
Tijd voor de versiering! Plaats 1 voor 1 de chocoschelpen vanaf onderaf in de brownie balletjes. Zorg dat de kromming van de schelpen allemaal omhoog wijzen voor het echte dennenappel effect.
Serveer de dennenappels met wat poedersuiker voor een mooi sneeuw effect. Eetsmakelijk!
Notitie
Je kunt de brownie balletjes ook gerust de avond van tevoren bereiden, maar voor het beste resultaat is het aan te raden om de chocoschelpen pas op de dag van serveren in de brownie te steken. Bewaar de schelpen apart om te voorkomen dat ze zacht worden in de koelkast. Op die manier behouden ze hun knapperigheid en voegen ze de perfecte textuur toe aan het gerecht wanneer het wordt geserveerd.