Ben jij een liefhebber van zoete lekkernijen maar wil je toch gezond beginnen aan je dag? Dan is dit recept voor Carrotcake Overnight Oats precies wat je zoekt! Met een perfecte balans tussen smaak en voedingsstoffen, zul je versteld staan van hoe een ontbijt zo heerlijk en voedzaam kan zijn. Bovendien zorgt de toevoeging van vegan proteïne ervoor dat je de ochtend energiek doorkomt. Laten we samen duiken in dit overheerlijke recept dat jouw ochtendroutine zal transformeren!
Carrotcake is mijn absolute favoriet als het gaat om een zoet taartje. Om dit iedere dag als gezond ontbijt te kunnen eten is dan ook een droom die uitkomt! Ik gebruik vegan protein omdat dit me extra goed vult, zodat ik er heel de ochtend tegenaan kan!🥕🍰✨
Ingrediënten
1 kleine appel
30 g wortel julienne
35 g havermout
10 g chiazaad
1/2 tl koek- en speculaaskruiden
Snufje zout
10 g sultana rozijnen
250 ml ongezoete amandelmelk
25 g Whey Eiwitpoeder (Ik gebruik die van ESN, gebruik deze link voor korting!)
Snijd de appel in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg hier de wortel, havermout, chiazaad, koekkruiden, zout en amandelmelk aan toe.
Verwarm het mengsel gedurende 3 minuten in de magnetron op 800 watt. Laat het vervolgens een beetje afkoelen voordat je het eiwitpoeder erdoorheen roert, om schiften te voorkomen.
Top het geheel af met de gehakte cashewnoten en geniet van dit heerlijke ontbijttaartje!
Notitie
Tip: Als je dit gerecht wilt mealpreppen, voeg dan wat extra melk toe aan de basis. Wanneer havermout langer blijft staan neemt deze namelijk meer vocht op!