🧡BONUS RECEPT🧡 Zuurkool Stamppot voor maar €2,12 per portie!
door Amber DresenOntdek betaalbaar en smakelijk eten met Albert Heijn's wekelijkse bonusfolder! Probeer deze week mijn zuurkool stamppot met ananas en romige kaas. Voor slechts €2,12 per portie en rijk aan eiwitten uit kipgehaktballetjes, is dit gerecht een voedzame en voordelige keuze voor het gezin.
Wil je meer van dit soort heerlijke recepten ontdekken? Blijf dan op de hoogte van onze website voor wekelijkse updates en bonusrecepten rechtstreeks vanuit de keuken!
🧡BONUS RECEPT🧡 Zuurkool Stamppot met Ananas en Kipgehaktballetjes voor €2,22 per portie!✨
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
555
Auteur
Amber Dresen
Goed en goedkoop eten lijkt in deze tijden haast onmogelijk, maar daar hebben we een oplossing voor!
Elke week doorzoek ik de bonusfolder van de Albert Heijn om een heerlijk en voordelig gerecht voor jullie samen te stellen.
Deze week hebben we een smakelijke en betaalbare zuurkool stamppot op het menu staan!
Deze royale pan zuurkool stamppot is goed voor maar liefst 4 flinke porties en kost slechts €2,12 per portie.
Met de toevoeging van friszoete ananas en zacht romige kaas krijgt deze stamppot een verrassende twist die je smaakpapillen zal prikkelen. Bovendien zijn de kipgehaktballetjes een eiwitrijke toevoeging, waardoor deze maaltijd niet alleen budgetvriendelijk is maar ook nog eens voedzaam.
Dankzij de combinatie van vezels, vitamines en eiwitten zit jij gegarandeerd de hele avond vol en kun je genieten van een smakelijke maaltijd zonder je zorgen te maken over je portemonnee. Bekijk snel het recept en laat je verrassen door de heerlijke smaken van deze zuurkool stamppot
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1200 g stamppot aardappelen
- 500 g zuurkool
- 1 klein blik ananasstukjes op sap
- 100 g 48+ kaas, in kleine blokjes
- 300 g kipgehakt
- 1/2 rode ui
- 1/2 tl paprikapoeder, 1/2 tl komijnkruiden, peper en zout naar smaak
- 1 zoete puntpaprika
- 100 ml ongezoete havermelk
Instructies
Kook de zuurkool volgens de verpakking en stoom de aardappelen gaar.
Ondertussen meng je het gehakt met een gesnipperd uitje en de kruiden naar keuze. Ik gebruikte de bovengenoemde kruiden uit de receptenlijst!
Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes en bak deze in 1 el olijfolie goudbruin.
Bak de paprika in dezelfde pan licht aan.
Stamp de aardappelen grof en meng hier de zuurkool, ananas, kaas, paprika, scheut (haver)melk, peper en zout doorheen.
Verdeel de pan over 4 borden of bakjes en serveer met de balletjes.
Instructievideo
Notitie
Heb je nog andere groente in de koelkast liggen die op moeten? Deze stamppot kun je eenvoudig verrijken met extra groente voor nog meer volume.
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 555
- Koolhydraten
- 70 gram
- Vetten
- 19 gram
- Eiwit
- 26 gram