Houd jij van wereldse gerechten en vind je het leuk om af en toe wat nieuws te proberen? Dan mag je deze Baba Ganoush absoluut niet missen!
Ik vind hem super lekker om te combineren met de zelfgemaakte Rode Linzen Wrap die al online staat. Ik had deze meegenomen naar de bbq / picknick en hij was een groot succes! Letterlijk iedereen vroeg om dit recept, en terecht (hihi).
Fun fact: Baba Ganoush is een Arabische uitdrukking die “de verwende vader” betekent. Dus verwen je vader of andere liefdes ermee en proef deze heerlijke smaken samen.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik gaatjes in de aubergine en bestrijk met olijfolie. Rooster in 45 min gaar in de oven (als geheel).
Laat iets afkoelen en snijd dan de aubergine open. Haal het vruchtvlees eruit en gooi dit in een keukenmachine. Voeg ook de verse knoflook toe, samen met de Tahini, komijn, paprika, olijfolie, citroensap, peper en zout.
Blend tot een egale Massa. Garneer met granaatappelpitjes, schijfjes citroen en verse peterselie. Eet smakelijk!
Instructievideo
Notitie
Om extra eiwitten toe te voegen aan dit recept kan je het combineren met de Rode linzen wrap. Zo heb je van een snack een complete lunch. Ben benieuwd wat je ervan vindt!