Romige Spinazie-Orzo met Cherrytomaten en Kip
door AmberEen paar jaar geleden had ik nog geen idee wat orzo precies was.. nu ik eenmaal de smaak te pakken heb wil ik nooit meer anders! Orzo is een pastasoort die stiekem een beetje lijkt op rijst. Het is super lekker in warme gerechten, of in maaltijdsalades. Ik kook de orzo gaar in de pan, zodat de maaltijd lekker snel als eenpansgerecht te bereiden is. Zo staat het binnen een handomdraai op tafel, maar kun je toch genieten van een super lekkere en voedzame maaltijd!
Romige Spinazie-Orzo met Cherrytomaten en Kip
Rated 5.0 stars by 2 users
Categorie
Avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
15 minuten
Calorieën
529
Auteur
Amber
Omdat ik zo verzot ben op eenpansgerechten met orzo, ben ik lekker aan de slag gegaan met een nieuwe smaak combinatie. Ik vind dat spinazie altijd super lekker samen gaat met cherrytomaten, maar deze combinatie met kip en pijnboompitten ging echt mijn verwachtingen te boven!
Wil je hier een koolhydraatarm recept van maken? Vervang de orzo dan voor bloemkoolrijst. Heb je hem liever vegetarisch? Voeg dat tofu, vega kipstukjes of champignons toe aan het gerecht. De variatiemogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is zeker: deze MOET je proberen!

Ingrediënten
1 el olijfolie
450 g kip, in blokjes gesneden
1 tl Italiaanse kruiden
peper en zout, naar smaak
1 courgette
220 g orzo, ongekookt gewicht
450 g spinazie deelblokjes, uit de diepvries
alpro cuisine (sojaroom)
1 of 2 groentebouillonblokje(s)
250 g cherrytomaten, gehalveerd
40 g pijnboompitten
40 g parmezaanse kaas
Instructies
Bak de kip in een grote pan, samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
Voeg dan de courgette toe, samen met de orzo en de spinazieblokjes.
Als de spinazie is ontdooid kan de alpro cuisine erbij, samen met het bouillonblokje. Laat dit voor 10 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Roer tussendoor goed door.
In een andere koekenpan kun je de pijnboompitten alvast roosteren.
Voeg op het laatst ook de cherrytomaten toe aan de orzo en laat voor nog 2 minuten op het vuur staan.
- Serveer met de geroosterde pijnboompitten en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!
Notitie
Je zou dit ook met de a la creme deelblokjes kunnen maken, maar ik kies liever voor een magerdere variant! Zo is hij ook meteen lactosevrij, wat me een heleboel buikpijn bespaard. Ga jij dit ook proberen?
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 529
- Koolhydraten
- 43 gram
- Vetten
- 21 gram
- Eiwit
- 40 gram