Linzensalade met Gegrilde Perzik en Burrata
door AmberEen zomerse linzenmaaltijd die niet alleen voedt maar ook vult! Deze verfrissende en vezelrijke maaltijd is de ideale maaltijd maar kan ook perfect dienen als een gezond zomers bijgerecht. Dankzij de zoete smaak van de perzik en de romige textuur van de burrata, is dit linzensalade recept de manier om indruk te maken op je visite of partner!
Laat je verleiden door deze smaak explosie tijdens de lunch of het diner!
Zomerse burrata maaltijdsalade met perzik en gegrilde aubergine
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Lunch
Porties
2
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Calorieën
588
Auteur
Amber
Als er iets is waar ik nou echt goed op ga dan is het wel een lekke fruitige zomersalade zonder sla. Een smaakvolle groentebowl als dit is super uniek, je kunt heel eenvoudig ingrediënten die je nog in je koelkast hebt liggen er doorheen verwerken en de variatie is reuze! Oh- en er zit burrata op.. als ik je nu nog niet heb overgehaald dan weet ik ook niet wat je allemaal aan het doen bent! ;)

Ingrediënten
1 groot blik (420g) linzen, afgespoeld
2 verse perziken
1 el witte wijn azijn
2 vleestomaten, in partjes gesneden
1/2 rode ui, in dunne ringen gesneden
Optioneel: 10 g suiker
1 teentje knoflook, grof gesneden
1/2 aubergine, in dunne plakken gesneden
1 el olijfolie
peper en zout
Sausje van: yoghurt, verse dille, oregano, peper en zout en limoensap (hoeveelheden naar smaak)
Instructies
Kook de linzen (1 groot blik, afgespoeld) in een pan en laat daarna afkoelen.
Snijd 2 perziken in dunne plakjes en bak deze in een pan met wat witte wijn azijn.
Snijd 2 vleestomaten in partjes.
Bak de rode ui en knoflook in een pan zodat dit karameliseert.
Snijd de aubergine in dunne plakken, kruid met olijfolie, peper en zout en grill in een tosti ijzer of grillpan. Snijd dan in vierkantjes.
Maak een frisse dille saus van yoghurt, dille, oregano, peper en zout en limoen. De hoeveelheden zijn hierbij op smaak.
Verdeel de linzen over de borden, samen met de aubergine. Meng de tomaten, perziken en rode ui door elkaar in een schaal en verdeel dan over de twee borden. Serveer elk bord met een bol burrata er bovenop. Maak af met de frisse yoghurt-dille saus en wat verse dille en limoenschijfjes. Eet smakelijk!
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie (groot)
- per portie
- Calorieën
- 588
- Koolhydraten
- 54 gram
- Vetten
- 25 gram
- Eiwit
- 35 gram