Denk je aan Oud & Nieuw, dan denk je natuurlijk aan oliebollen! Maar wist je dat er ook een gezondere variant bestaat die net zo lekker is als de traditionele versie? Deze gezonde oliebollen zijn zacht, luchtig en extra smakelijk wanneer ze net uit de oven komen. Bovendien vult je huis zich met een heerlijke zoete geur, in plaats van de gebruikelijke frituurlucht. Begin het nieuwe jaar met het waarmaken van je goede voornemens vanaf nieuwjaarsavond met deze gezondere lekkernij! Dit recept is goed voor maar liefst 8 oliebollen, dus geniet samen met je dierbaren!
Vier Oud & Nieuw met een onmisbare traditie: overheerlijke oliebollen! Dit recept biedt een verrukkelijke, luchtige variant die tevens gezonder is. Bak ze eenvoudigweg in de oven en verwelkom je gasten met een zoete geur in huis, zonder de typische frituurlucht. Begin het nieuwe jaar goed door te genieten van deze feestelijke lekkernij en je goede voornemens meteen in de praktijk te brengen!
Klop de eieren los samen met de kwark en vanille aroma.
Meng de baking soda met het appelazijn tot een papje.
Meng het meel, kaneel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker en baking soda mengsel door het eimengsel.
Kneed alles tot een bol en voeg dan de rozijnen toe, ook deze kneed je er doorheen.
Rol met je handen bollen van het deeg en plaats op een bakplaat met bakpapier. Dit is makkelijker om te doen als je wat bloem op je handen doet.
Zet in de oven voor 20 minuten op 190 graden.
Serveer ze warm of koud met poedersuiker en eetsmakelijk!
Instructievideo
Notitie
Voor extra variatie kun je ervoor kiezen om het oliebollenmengsel te verdelen in tweeën, waardoor je bijvoorbeeld 4 oliebollen met krenten en 4 zonder kunt maken!