Gezondere Espresso Martini Chocolademousse
door Amber DresenProbeer deze verrukkelijke gezondere espresso Martini variant als feestelijk dessert voor de kerstdagen! Met een combinatie van Griekse yoghurt die rijk aan proteïne is en eiwitrijke ingrediënten, hoef je je geen zorgen te maken over het behalen van je eiwitdoelen. De toevoeging van 70% pure chocolade en een romige witte chocolade laag zorgt voor een heerlijk lichtzoet toetje dat je gasten zeker zal verrassen en verwennen.
Gezondere Espresso Martini Chocolademousse
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
3 uren
Calorieën
279
Auteur
Amber Dresen
Ontdek hoe je zelf de lekkerste chocolademousse kunt bereiden met een verrassende twist! Deze zelfgemaakte variant met de rijke smaken van Espresso Martini, is een perfecte combinatie van romigheid en subtiele zoetheid. Met dit recept kun je deze kerst volop genieten van een heerlijke traktatie, terwijl je toch trouw blijft aan je gezondheidsdoelen. Het is een echte win-win situatie: verwen jezelf en behoud tegelijkertijd je balans en focus op welzijn!
Ingrediënten
3 eieren (3 eiwit en 2 eigeel) op kamertemperatuur
100 g 10% Griekse yoghurt op kamertemperatuur
30 g zoetstof in kristalvorm
2 el koffielikeur (zoals Baileys, deze stap is geheel optioneel)
80 g 70% pure chocolade
160 g 10% Griekse yoghurt op kamertemperatuur
40 g witte chocolade
12 mokka boontjes
Chocolademousse
Witte roomlaag
Garnering
Instructies
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
Meng 2 eigeel met de suikervervanger en klop dit op met een garde.
Smelt de pure chocolade au bain Marie (of in de magnetron) en giet dit bij het eigeel.
Schep de eiwitten hier doorheen en verdeel over 4 glaasjes.
Laat deze voor 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
Zodra de chocolademousse bijna 2 uur staat, is het tijd voor de room laag. Smelt de witte chocolade en schep hier een klein van de yoghurt bij. Roer tot een glad geheel
Voeg dan alle yoghurt bij de witte chocolade en verdeel de room over de glaasjes.
Laat dit voor nog een uurtje opstijven.
Garneer met 3 mokka boontjes per glas en eet smakelijk!
Instructievideo
Notitie
Maak de chocolademousse het liefste op de dag zelf, als je de mousse te lang laat staan kunnen de eiwitten weer vloeibaar worden.
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 279
- Koolhydraten
- 30 gram
- Vetten
- 16 gram
- Eiwit
- 12 gram