Gezonde Tiramisu met Eierkoekbodem

Eiwitrijke toetjes zijn mijn grote geheim voor tijdens het afvallen. Hoe vol ik ook zit- ik heb altijd wel een plekje vrij in mijn toetjesmaag. Helaas zijn de traditionele toetjes meestal bijna even calorierijk als de volledige maaltijd die je net op hebt, dus ga ik regelmatig aan de slag met het gezonder maken van deze overheerlijke desserts. Door de mascarpone in een toetje te vervangen voor kwark wordt het eiwitrijker, vult het langer en is het een aanzienlijk minder grote caloriebom. 

Omdat er niets hoeft op te stijven is dit gezonde tiramisu recept niet alleen fijner in voedingswaarden, maar is het ook binnen 3 minuten klaar! Zo is tijdnood nooit meer een excuus om een gezonde leefstijl vol te kunnen houden. 

Deze gezonde tiramisu vind ik niet alleen lekker als toetje, maar ook als eiwitrijke snack of als een kleiner ontbijtje. Dat is toch een feestje om mee wakker te worden?! Afvallen zonder dieet is voor mij de perfecte uitkomst om te kunnen blijven eten waar ik van houd, maar dan met kleine aanpassingen zodat het binnen mijn dagelijkse behoefte past. En ook als afvallen niet je doel is is dit gezonde toetje een recept wat je absoluut niet wilt missen! 

star

Laat een reactie achter