Gezonde Risotto met Zoete Regenboogwortelen en Spicy Amandelkruim
door Amber DresenDeze regenboogwortel risotto met rozemarijn en amandelen is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een smaakvolle traktatie. De combinatie van zoete, geroosterde wortelen, romige risotto en knapperige amandelen zal je smaakpapillen verrassen.
Door gebruik te maken van de vele kleurrijke en smaakvolle toppings mis je niks van de ontbrekende boter en kaas in deze heerlijke amandel risotto. Hierdoor kun je alsnog genieten van dit feestje op je bord zonder de nodige extra calorieën.
Gezonde Risotto met Zoete Regenboog Wortelen en Spicy Amandelkruim
Rated 5.0 stars by 1 users
Categorie
Avondeten
Porties
4
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
20 minuten
Calorieën
640
Auteur
Amber Dresen
Deze regenboogwortel risotto met rozemarijn en amandelen is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een smaakvolle traktatie. De combinatie van zoete, geroosterde wortelen, romige risotto en knapperige amandelen zal je smaakpapillen verrassen. Serveer dit gerecht bij speciale gelegenheden of wanneer je indruk wilt maken op je gasten. Geniet ervan!
Ingrediënten
600 g Regenboog wortelen
4 takjes Rozemarijn
2 teentjes Knoflook
2 el Olijfolie
2 el Honing
Peper en zout naar smaak
1/2 Rode ui, gesnipperd
300 g Risotto rijst
1 blokje Groentebouillon
1 L Gekookt water
40 g Amandelen
20 g Panko
- snufje Aleppo peper (optioneel)
Verse dille
8 Radijsjes, in schijfjes gesneden
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de wortelen diagonaal in plakjes en leg deze samen met de rozemarijn en knoflook op de bakplaat.
Besprenkel de groente op de bakplaat met olijfolie, honing en breng op smaak met peper en zout. Bak de mix in 16-18 minuten gaar in de oven.
Verhit 1 el olijfolie in de pan en fruit de rode ui hierin.
Voeg de risottorijst toe en bak deze in de pan tot deze doorzichtig ziet.
Maak ondertussen de groentebouillon aan en voeg deze beetje bij beetje toe aan de risotto. Herhaal dit tot de bouillon niet langer wordt opgenomen door de rijst.
Voeg op het laatst verse dille toe aan de pan met risottorijst.
Hak de amandelen grof en rooster deze samen met de panko en Aleppo peper in een pan.
Verdeel de risotto over 4 diepe borden. Verdeel hierover de wortelen samen met de radijsjes, amandelkruim en verse dille.
Notitie
Dit recept kun je zowel warm als koud eten. Perfect om mee te nemen naar stage of werk dus! Met deze kleurrijke maaltijd heb je een werkelijk feestje voor het oog en voor je lichaam.
voedingswaarden
voedingswaarden
- portiegrootte
- 1 portie
- per portie
- Calorieën
- 640
- Koolhydraten
- 74 gram
- Vetten
- 14 gram
- Eiwit
- 11 gram